neděle 31. března 2013

Tady se krást nebude aneb Velikonoce a sněhová kalamita

Přátelé, co vás napadlo ráno ve Velikonoční neděli při pohledu z okna na sněhovou kalamitu? Mně jedna věc: "Tady se krást nebude." Ne, neutíkejte prosím od počítače, hned vám to vysvětlím. Když se podíváte na média kolem včetně ČTV vysílání (většina pořadů až na malé výjimky), téměř všude můžete vidět a číst, že Velikonoce jsou vlastně svátky příchodu jara apod. Velikonoce ale jsou svátky toho, jenž porazil smrt tím, že vstal před 2000 léty z hrobu jako vzkříšený vítěz. Nevěřící ukradli Velikonoce našemu Pánu a udělali z nich svátky jara. Jenomže Pán si nikdy nenechá nic ukrást, proto nejspíše poslal takové kvanta sněhu ráno ve Velikonoční neděli, aby těm zlodějům řekl: "fajn, tak běžte si slavit jarní svátky, běžte si sázet kytky, běžte se kochat jarní přírodou, běžte okopávat záhonky." Ne, ne, přátelé, Bible jasně říká, že Bohu se nikdo nebude posmívat, jak bych si dovolil přidat poznámku, že Bohu se ani nic nebude krást. Takže pěkné Velikonoce, svátky, jenž patří jenom a jenom našemu vzkříšenému Pánu, Amen.

4 komentáře:

  1. Krásný příklad myšlenkové arogance. Slavte si co chcete, ale netahejte do toho ostatní. Ať je váš pán kdo chce.
    Já rád oslavím svátky které mají trochu delší tradici než nějakých 1700 let a nevím proč by to někoho mělo komukoliv vadit.

    OdpovědětVymazat
  2. To "někoho" na konci se mi tam samozřejmě vloudilo omylem.

    OdpovědětVymazat
  3. ano ano, někdo tady jede v opačné směru, otázkou je, kdo? někde v Bible je větička: "neboť nemilovali pravdu, která by je zachránila."

    OdpovědětVymazat
  4. Obávám se, že vám příliš nerozumím. V opačném směru vůči čemu?
    Ta věta z Bible mě také smysl příliš nedává. Kdo? Jakou pravdu? a hlavně zachránila před čím?

    OdpovědětVymazat