neděle 2. června 2019

22. týden - do čeho v životě investovat

Přátelé, asi máme každý svou vlastní představu, na které "karty" bychom měli v životě vsadit, abychom jednou nemuseli plakat. Možná se nám někdy snažili poradit lidé kolem, občas každý něco jiného. Kdyby měl pro vás tip samotný Stvořitel Vesmíru, poslechli byste ho? Ježíš má pro nás radu, viz Matoušovo evangelium:

A tak každý, kdo slyší tato má slova a plní je (říká Ježíš), bude podoben rozvážnému muži, který postavil svůj dům na skále. Tu spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a vrhly se na ten dům; ale nepadl, neboť měl základy na skále. Ale každý, kdo slyší tato má slova a neplní je, bude podoben muži bláznivému, který postavil svůj dům na písku. A spadl příval, přihnaly se vody, zvedla se vichřice, a obořily se na ten dům; a padl, a jeho pád byl veliký. Když Ježíš dokončil tato slova, zástupy žasly nad jeho učením; 29 neboť je učil jako ten, kdo má moc, a ne jako jejich zákoníci.

Nějaký závěr pro nás: Je dobré brát vážně existenci Boha a seznámit se s tím, jak bychom měli žít podle Boha (Bible - Nový zákon). Poté je nezbytné změnit směr života a začít žít podle Bible. Je to změna směru cesty k naší jiné budoucnosti. Lidská budoucnost, které předchází naše ignorování Boha, je cesta k sebedestrukci, tak praví Bible. Ježíš říká, že není jiné cesty k Bohu než skrze něho. Je to proto, že právě on za nás zaplatil smrtí jako Boží Syn.

Žádné komentáře:

Okomentovat