čtvrtek 7. března 2013

Kdyby jen jeden!

Přátelé, snažím se sledovat naši politickou scénu raději méně než více. Přesto jsem si vědomý, že politici včetně našeho p. prezidenta hodně rozhodují o tom, jestli se nám v zemi české bude žít a pracovat dobře či nikoliv. Beru naše představitelé něco jako manažéry firmy, firmou je pak celá naše společnost, manažéry mohou být i ti v čele Evropy. Často vídám u nich jednu společnou vlastnost, jenž měl jeden chlápek - řidič v jednom starém vtipu, možná se to doopravdy stalo, znáte ho (ten vtip)?:
Bylo určité místo na dálnici a protisměrný pruh nebyl dobře oddělen od pruhu v přímém směru. Jel autem jeden moc chytrý a vzdělaný člověk, jenž byl o sobě přesvědčen, že jedině on má správný pohled na věci kolem a že ti ostatní jsou vlastně hloupí a zkažení. Jeho směr byl hodně ucpaný a najednou viděl, že se dá projet do nového volného směru, netušil, že se jedná o protisměr. Najednou se proti němu objevila hromada aut. Řidiči troubili, chytali se za hlavy a pod. Z autorádia tohoto řidiče se ozvala zpráva: "Pozor, pozor, na té a té dálnicí na x tém kilometru jede v protisměru nějaký blázen, dávejte max. pozor." Spokojený chlápek si zprávu vyslechnul a poznamenal: "Kdyby jen jeden blázen!"

Přátelé, čím to je, že většina lidí není schopná připustit, že věci dělá špatně a že vlastně neví, jak no to? Výsledky našich životů jsou pak argumenty, jenž by nás měly o naší neschopnosti přesvědčit, bohužel nepřesvědčí. V Bible je uvedeno, že Boží slovo nám lidem nastavuje zrcadlo. Zrcadlo nám ukazuje náš skutečný stav. Jenomže Bibli skoro nikdo nečte a člověk pak žije ve falešném sebeklamu, že všichni kolem jsou neschopní a hloupí a jenom já jsem OK. Toto je problém podle mého dnešní Evropy a každého z nás, jenž v ní žije.

Žádné komentáře:

Okomentovat