neděle 26. dubna 2020

19 - pokračujeme

Všechny pozdravuji. Omlouvám se, že vás pravděpodobně připravím o pár minut vašeho drahocenného času, ale nemohu si pomoci.

Dnes, v neděli 26.4.2020 jsem zahlédnul na čt24, že za včerejší den zemřel na koronavirus pouze jeden člověk. Tak mě napadlo spočítat, kolik asi v naší zemi s 10,5 mil. obyvatel zemřelo celkem za běžný jeden den. Při průměrném věku 80 let mi vyšlo, že za jeden den v naší republice zemře přibližně 350 lidí. To je dost, viďte? Je to každý den, den za dnem umírá u nás 350 lidí a každý tím bude muset dříve nebo později projít. Bez zásahů vlády by jich bylo určitě více, ale umíráme jenom jednou. Ale... Jaké dopady budou ta vládní opatření mít na půl roku, nebo za rok? Budeme mít např. co jíst? Podle mého jsme pořád v složité situaci a problém jsme nevyřešili, jenom posunuli do budoucnosti. V Bibli je zajímavá klíčová věta:

"Kde Hospodin nestaví, marně se namáhají stavitelé."
Ptali se naši vládní "manažeři" Boha, co je třeba a kde se stala chyba? Asi ne. Boha se skoro nikdo neptá. Jenomže tak se dopředu nepohneme. To slovo z Bible ale neplatí jenom pro naši vládu, platí i pro nás - bez Boha to nepůjde. Ale není to beznadějné, protože s Bohem to půjde. Musíme si ale na Boha udělat čas. Možná to bude chtít přehodnotit náš životní styl. Mimochodem, kolik času denně věnujeme svým zubům? Co byste řekli někomu na argument, že nemá na to čas? Kolik času věnujeme Bohu? Vzít vážně Bibli je podle mého jediné dlouhodobé řešení všech kalamit, které přicházejí na lidstvo a na každého člověka. Každý, kdo tyhle řádky čte, uvidí, buď jsou ta slova pravdivá nebo ne. Zatím ještě nedělejme žádná závěry, stačí, když budeme o tom vážně přemýšlet a sledovat, co nám budou přinášet další dny, třeba nakonec po té Bibli sáhneme a začneme hledat u Boha, jak máme žít. Všechny pozdravuje MK

Žádné komentáře:

Okomentovat