čtvrtek 2. dubna 2020

15 - kdo chce znát lék, ať zvedne ruku

Přátelé, kdybychom se dnes zeptali lidí na zeměkouli, ať zvedne ruku každý, kdo chce znát odpověď na otázku, jak uzdravit člověka od koronaviru, co myslíte, kolik procent by se rukou zvedlo? Podle mého hodně. Mimochodem, už na to něco existuje? A teď si představte jinou situaci: Kolik lidi na světě by zvedlo ruku na dotaz, zdali chtějí znát lék na uzdravení lidské duše? Cože, lidská duše je nemocná? Podle Bibli ano a to smrtelným virem, který se jmenuje naše bezbožnost - ignorujeme stav našeho myšlení a charakteru a ignorujeme Boha. Bible nám nastavuje měřítka, co je pro naši duši smrtící a také ukazuje na účinný lék. Uzdravení lidské duše souvisí s Ježíšem Kristem a s tím, kde budeme trávit věčnost. Je tam řeč o dvou místech, jedno se jmenuje nebe a druhé peklo. Vstupenku do nebe se dá získat jediným způsobem, a to tak, že uvěříš tomu, že ji pro tebe vybojoval Ježíš svou dobrovolnou smrtí na kříží. Ježíš v Luk 16. kap. popisuje podobenství o boháčovi a Lazarovi, boháčovo jméno není zmíněno):

Byl jeden bohatý člověk, nádherně a vybraně se strojil a den co den skvěle hodoval.
U vrat jeho domu lehával nějaký chudák, jménem Lazar, plný vředů,
a toužil nasytit se aspoň tím, co spadlo ze stolu toho boháče; dokonce přibíhali psi a olizovali jeho vředy.
I umřel ten chudák a andělé ho přenesli k Abrahamovi; zemřel i ten boháč a byl pohřben.
A když v pekle pozdvihl v mukách oči, uviděl v dáli Abrahama a u něho Lazara.
Tu zvolal: ‚Otče Abrahame, smiluj se nade mnou a pošli Lazara, ať omočí aspoň špičku prstu ve vodě a svlaží mé rty, neboť se trápím v tomto plameni.‘
Abraham řekl: ‚Synu, vzpomeň si, že se ti dostalo všeho dobrého už za tvého života, a Lazarovi naopak všeho zlého. Nyní on se tu raduje, a ty trpíš.
A nad to vše jest mezi námi a vámi veliká propast, takže nikdo – i kdyby chtěl – nemůže přejít odtud k vám ani překročit od vás k nám.‘
Řekl: ‚Prosím tě tedy, otče, pošli jej do mého rodného domu,
neboť mám pět bratrů, ať je varuje, aby také oni nepřišli do tohoto místa muk.‘
Ale Abraham mu odpověděl: ‚Mají Mojžíše a Proroky, ať je poslouchají!‘
On řekl: ‚Ne tak, otče Abrahame, ale přijde-li k nim někdo z mrtvých, budou činit pokání.‘
Řekl mu: ‚Neposlouchají-li Mojžíše a Proroky, nedají se přesvědčit, ani kdyby někdo vstal z mrtvých.‘“

Lékem na uzdravení lidské duše je jednoznačně Ježíš. Člověk se musí "znovu narodit" jako Boží dítko, a to tak, že prvně se s evangeliem seznámí (Nový zákon) a pak příjme vírou JK jako svého zachránce. Jak? Modlitbou opravdovou vycházející ze srdce. Dále musí začít žít jinak, tj. "kdo kradl, ať už nekrade". Tím se vydává na novou cestu vedoucí do nebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat