čtvrtek 16. dubna 2020

18 - pokračujeme, investuj svůj čas moudře

Všechny pozdravuji. Dnešní téma: Do čeho investujeme náš drahocenný čas?

Přátelé, asi existují dvě skupiny lidí, jak kdo využívá svůj čas:
1. skupina využívá čas moudře či rozumně - myslí ne na to, co bylo včera, ale na to, co bude zítra a pozítří a podle toho něco pro to dělá,
2. skupina - nerozumní, čas prošvihnou blbostmi a jinou neužitečnou činností, pak toho litují, ale už je pozdě.
Samozřejmě potřebujeme každý odpočinek a regeneraci. Můžeme se ale stát, že zanedbáme klíčové věci a pak nám budoucnost připraví porážku. Ve škole to může být propadnutí u klíčové zkoušky - Příčina? Zanedbaná příprava - seděli jsme místo u skript v hospodě. Asi většina z nás si v dnešních dnech uvědomuje, že se děje něco mimořádného. Chtěli bychom vědět, co se bude dít a co máme dělat, abychom obstáli. Podle mého každý potřebuje investovat čas do hledání Boha. Zvláště v těchto dnech. Dá se to, stačí si pořídit Nový zákon, který odkrývá Ježíšův příběh jako návod pro náš bezpečný život. Ježíšův příběh je evakuační plán pro naši záchranu. Investuj čas do božího království, budeš vědět, co máš dělat, až přijde do tuhého. Přemýšlejte prosím pečlivě nad 1. Žalmem:

Blaze muži (i ženě), který se neřídí radami svévolníků, který nestojí na cestě hříšných, který nesedává s posměvači, nýbrž si oblíbil Hospodinův zákon (investuje čas do božího království) , nad jeho zákonem rozjímá ve dne i v noci. Je jako strom zasazený u tekoucí vody, který dává své ovoce v pravý čas, jemuž listí neuvadá (- co z toho bude mít). Vše, co podnikne, se zdaří. Se svévolníky je tomu jinak: jsou jak plevy hnané větrem. Na soudu svévolní neobstojí, ani hříšní v shromáždění spravedlivých. Hospodin zná cestu spravedlivých, ale cesta svévolníků vede do záhuby.

Text v závorkách jsou moje poznámky.
Přátelé, všem doporučuji vyhradit si čas pár minut denně a vrhnout se do toho. Může přijít čas, že budeme postavení do situace, že si uvědomíme To nejdůležitější jsem zanedbal a to mě stálo život. Využijte materiálu na internetu - hledejte biblické texty, biblické vyučování a pod. Přeji všem, abyste obstáli v budoucím čase, výsledek bude podle toho, jak jste moudře investovali svůj čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat