středa 22. února 2017

Vědět, o co v životě jde

Přátelé, před nějakým časem došlo v jedné vesnici k zajímavé situaci: Na náměstí stál velký kolotoč. Poté, co nedaleké hospodě skončila "pracovní doba", osazenstvo společensky unaveno došlo k závěru, že by noční jízda na kolotoči mohla být tím správným nezapomenutelným zakončením dne. Sehnali odpovědného zřízence, dali mu nějaké peníze a po usednutí do řetízkových sedaček se kolotoč dal do pohybu. Všichni byli nadšení, ale... Kolotočář nějak odpadl či usnul, jelikož i on byl společensky unaven. Zábava jela na plné obrátky jenom chvilku, někdo na sedačce měl zábavy dost. Další a další docházeli k odhalení kruté reality, a to, že kolotoč nemá kdo vypnout. Údajně se kolotoč vypnul až v ranních hodinách. Všichni to přežili, kolotoč taktéž.
Přátelé, proč tento příběh? Bible naznačuje, že náš lidský život je tak trochu jako jízda na kolotoči bez správce. Zatím si to užíváme a netušíme, co bude. Nějak to souvisí s Bohem a Ježíšem Kristem. Bůh podle Bible říká, že chce či přeje si, aby každý člověk poznal pravdu a byl zachráněn. Tou pravdou je, že za hřích je smrt a všichni tudíž máme problém. Podle Bible je Ježíš klíčem, ten řekl, že kdo věří v Něho, i kdyby umřel, bude žít. V Novém zákoně je zkrátka odhalena krutá realita, co nás čeká, pokud budeme ignorovat toho, který přišel na svět před 2000 léty. Také, co máme udělat, abychom NEZAHYNULI. Pokud vás to zajímá, čtěte prosím Nový zákon. Je to otázka naší věčnosti ale také našeho současného života.

Ve Skutcích apoštolů, ve 2. kap. se píše:.
37 Když to slyšeli (velké setkání lidí na Letnice několik týdnů poté, co Ježíš opustil Zemi jako vzkříšený), byli zasaženi v srdci a řekli Petrovi i ostatním apoštolům: "Co máme dělat, bratří?"
38 Petr jim odpověděl: "Obraťte se a každý z vás ať přijme křest ve jménu Ježíše Krista na odpuštění svých hříchů, a dostanete dar Ducha svatého.
39 Neboť to zaslíbení platí vám a vašim dětem i všem daleko široko, které si povolá Pán, náš Bůh."
40 A ještě mnoha jinými slovy je Petr zapřísahal a napomínal: "Zachraňte se z tohoto zvráceného pokolení!"
41 Ti, kteří přijali jeho slovo, byli pokřtěni a přidalo se k nim toho dne na tři tisíce lidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat