pondělí 13. února 2017

Jak dlouho můžeme žít bez ...?

Přátelé, jsou "věci", bez kterých jsme schopní žít pouze omezený čas. Někdy je ten čas dlouhý pár minut, např. vzduch. Jak dlouho vydrží člověk bez vzduchu? Co pak? Zahyne. Bez vody vody vydržíme pár dní, a bez jídla? Bible píše, že bez slova od Boha určitě zahyneme. V Lukášově evangeliu, 8. kap. se píše:

4 Lidé se k němu scházeli (k Ježíši) ve velkých zástupech a přicházeli z mnoha měst. Mluvil k nim v podobenství:
5 "Vyšel rozsévač rozsívat semeno. Když rozsíval, padlo některé zrno podél cesty, bylo pošlapáno a ptáci je sezobali.
6 Jiné padlo na skálu, vzešlo a uschlo, protože nemělo vláhu.
7 Jiné padlo doprostřed trní; trní rostlo a udusilo je.
8 A jiné padlo do země dobré, vzrostlo a přineslo stonásobný užitek." To řekl a zvolal: "Kdo má uši k slyšení, slyš!"
9 Jeho učedníci se ho ptali, co to podobenství má znamenat.
10 On řekl: "Vám je dáno znát tajemství Božího království, ostatním však jen v podobenstvích, aby hledíce neviděli a slyšíce nechápali.
11 Toto podobenství znamená: Semenem je Boží slovo.
12 Podél cesty - to jsou ti, kteří uslyší, ale pak přichází ďábel a bere slovo z jejich srdcí, aby neuvěřili a nebyli zachráněni.
13 Na skále - to jsou ti, kteří s radostí přijímají slovo, když je uslyšeli; protože v nich však nezakořenilo, věří jen nějaký čas a v čas pokušení odpadají.
14 Semeno padlé do trní jsou ti, kteří uslyší, ale potom je starosti, majetek a rozkoše života dusí, takže nepřinesou úrodu.
15 Semeno v dobré zemi jsou ti, kteří uslyší slovo, zachovávají je v dobrém a upřímném srdci a s vytrvalostí přinášejí úrodu.
Můj závěr je, že pokud nechceme zahynout, potřebujeme nejenom jíst a pít několikrát denně, ale také potřebujeme "krmit" svoji duši božím slovem, což jest Bible. Začátečníkům bych poradil číst pravidelně pár minut každý den od počátku Nový zákon. Starý zákon je trochu hutnější potrava, tu bych nechal na později.

Žádné komentáře:

Okomentovat