neděle 5. února 2017

Kdo chce do nebe, ať udělá krok vpřed...

Přátelé, vzpomněl jsem si na jeden starý dobrý vtip: Chlapi hrají v kostele při bohoslužbách karty. Farář si toho všimne a tak všechny karbaníky nechá nastoupit do řady před ostatní. Hlasitě, vojenským povelem vykřikne: "Kdo chce z vás do nebe, ať udělá jeden krok vpřed, teď!" Všichni rázně vykročí kupředu až na jednoho, který se ani nepohne. Farář se postaví proti němu, svůj pohled upře do jeho očí a prohlásí: "Co ty hříšníku, ty do nebe nechceš?" Na to zazní odpověď: "A to jako že jdeme už dneska?"

Dobrý? Líbil se vám? Teď trochu zapřemýšlejme, co si myslíte, kdyby se dneska někdo postavil na náměstí a věděl by na sto procent, že všechny okolostojící dnes povolá Bůh na věčnost a dal by jim výzvu: "Kdo se chce dnes smířit s Bohem a v budoucnu pak obstát u Božího soudu, ať zvedne ruku!" Co myslíte, zvedly by se nějaké? Vážení, Bible mluví o tom, že příroda kolem nás usvědčuje každého, že to kolem nás nemohlo samo z ničeho vzniknout. Zapřemýšlejme např. o žirafě, může takový tvor vzniknout z neživé hmoty? Dále žalmista prohlašuje: "Hospodin shlíží z nebes na lidské syny, aby viděl, zda je někdo rozumný, zda někdo hledá Boha." Žalm 14, 2.
Vypadá to tak, že Bůh nějakým zvláštním způsobem každému člověku nabídne NEBE, možná vám zrovna tímto článkem. Jak přijmout tento poklad? Bible jasně říká, že vyznáním víry v Ježíše Krista, pokořením se před Bohem a činěním pokání. Jsme hříšníci a Bůh nás jako hříšníky nikdy nepřijme pokud nebudeme prosit o odpuštění a nebudeme věřit v Ježíš Krista. I když někteří možná máme o tom silné pochybnosti, přesto vás snažně prosím, kupte si Nový zákon a věnujte mu trochu svého času, pokud je to totiž pravda, pak získáte vstupenku do nebe. Bez známosti evangelia však víru člověk nezíská. Pokud je to všechno pravda, zisk je velký, případná ztráta obrovská.

Žádné komentáře:

Okomentovat