neděle 9. září 2012

Na čem zrovna pracuješ?

Líbil se mi TV dokument o p. Petránkovi - rozhlasovým a TV komentátorovi, jenž by nám mimochodem mohli závidět ve všech ostatních zemích EU. Měl otce, jenž mu občas položil tuto výše zmíněnou otázku. P. Petránek tohle komentoval jako to nejlepší, co pro něho mohl jeho otec udělat, pomalu ale jistě si totiž promýšlel svoje životní priority. Můj osobní názor je, že místo pozdravu "Jak se máš" bychom měli používat pravě ono "Na čem zrovna pracuješ?"
Abychom nebyli jednou zklamáni z toho, že jsem investovali energii a čas zbytečně, potřebujeme mít dobrou předvídavost a ta souvisí s moudrostí. Pokud člověk zná pravdu o základních otázkách lidského života, pak je schopen si nastavit priority tak, aby se nedostal do slepé uličky.
Ježíš řekl před 2000 léty, aby každý člověk hledal především království nebeské a jeho spravedlnost a že vše ostatní dostaneme navíc. Otázku pravdivosti existence Boha bychom měli vyřešit čím nejdříve - měli bychom investovat energii do zjištění, zdali život vznikl z výbuchu či je za tím Boží záměr. Pokud dojdeme k záměru, že Boží království je pravdivé a že má pro nás obrovskou cenu, měli bychom po tom jít. Odpověď dostaneme tehdy, když začneme hledat. Pro případné zájemce mám nápovědu-pomůcku: Zkuste začít číst Nový zákon.

Žádné komentáře:

Okomentovat