čtvrtek 22. září 2011

O pokladu

Přátelé, po čem touží vaše srdéčko? Jakou má daná tužba hodnotu? Ježíš nabádá ty, jenž mu uvěřili, aby v životě toužili odhalit tajemství království, jenž je připraveno pro každého člověka, říká, aby jeho učedníci usilovně pracovali na získání "vstupenky" do duchovního světa plného lásky a dobroty. V Matouši 13. kap. jsou uvedena jeho slova:
Království nebeské je jako poklad ukrytý v poli, který někdo najde a skryje; z radosti nad tím jde, prodá všecko, co má, a koupí to pole. Anebo je království nebeské, jako když obchodník, který kupuje krásné perly, objeví jednu drahocennou perlu; jde, prodá všecko, co má, a koupí ji.
Bez vstupenky zůstává naše dušička za dveřmi nebe, tento prostor překladatelé Bible nazývají místem věčného pláče a zoufalství, jedním slovem peklem. Jakým způsobem lze získat vstupenku do nebe?
1) Musíme chtít poznat, zdali je to pravda či nikoliv a to stojí určité úsilí, hledání, volání k Bohu, bez práce nejsou koláče,
2) po nějak dlouho usilovném hledání Boha nás Bůh bere na milost a dává se nám poznat, získáváme přesvědčení o tom, že Ježíš Kristus skutečně jakožto Bůh v těle zemřel za nás na kříži. Bible tvrdí, že těm, jenž Boha hledají, dá se Bůh poznat - je to Jeho slib.
3) vyznáváme Bohu naše hříchy a prosíme o milost
4) věříme tomu, že Ježíš šel na smrt proto, abychom tam nemuseli jít my (naše duchovní smrt, Ježíšova fyzická).    

Žádné komentáře:

Okomentovat