pondělí 22. dubna 2013

Bible a terorismus a Boston

Přátelé, rád bych vyjádřil můj pohled na teroristickou akci v Bostonu a podobné akce z úhlu mého biblického studia: V médiích se občas objevila myšlenka, že teroristi potřebují popularitu a proto zabíjejí zrovna na takových akcích. Podle mého je to chybná úvaha. Ježíš o sobě kdysi řekl, že přišel mařit ďáblovy skutky na Zem. Je třeba si uvědomit, že odvěký nepřítel lidstva je duchovní bytost a jeho démoni, která se pokouší používat lidí ke svým cílům. Pokud člověk cítí obrovskou nenávist vůči lidem nebo určitým skupinám lidí, je to právě ono působení těchto sil. Člověk je pak nějak nutkán k těmto násilnostem. Cílem těchto lidí není být populární, ale zabíjet, protože jsou pod mocí těchto duchovních sil. Otázkou je, proč někteří lidé jsou těmto silám odolní více a jiní méně? Příčin je asi hodně, na počátku je asi ignorace a neznalost Ježíše Krista, popírání Biblického Boha. Proč zrovna Biblického? Protože mnozí bozi jsou vymýšlení zkaženým lidstvem a netuší, že sae tímto vlastně napojují na démonické síly. Bible říká, že zde na Zemi probíhá těžká bitva démonických sil o lidskou duši a tělo, a pokud člověk není zakořeněn v Ježíši Kristu, nemá šanci.

7 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Váš příspěvek zní jako politická agitka, kde proklamujete, že kopete za ten správný dres. Já znám ovšem lidi, kteří se dopouštějí bezpráví ve jménu Ježíše. Osobně nerozlišuji lidi podle toho, co vyznávají, ale jak se v reálu chovají. Znám čestné ateisty a věřící sviňky a naopak. Charakter člověka nemá přímou závislost na tom, za jaký dres kope.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to máte docela pravdu, také nerozlišuju lidi podle toho čemu věří, ale jak se chovají. Ale myslím si, že je rozdíl bát věřícím a být fanatikem. Víru nikomu neberu, ale pokud někdo bude do mě nebo kohokoli jinýho svou víru hustit nebo tvrdit že jeho víra je jediná správná a ateisti shoří v pekle, pak ho řadím do kategorie fanatik a tomu už tu víru klidně brát budu a budu se snažit jeho představy zadupat do země, vím že se mi to nepovede, protože tihle lidi jsou tak zaslepení, že realitu popírají, ale snažit se nepřestanu(tohle sem píšu hlavně proto, že autora řádím do škatulky fanatik a rád bych mu naznačil, že je trochu mimo).

      Vymazat
    2. Podobné učení, jako zastává autor článku, znám z apoštolské církve. Tam bylo oblíbené svádět vše na ďábla jeho démony a tím to měli vyřešené. Na všechny potíže existoval tento recept. Odevzdej svůj život Ježíši, zakřič haleluja a tvůj život bude rázem proměněn o 180 st. Jenže výsledky byly žalostné. Většina z toho byla jen ústní proklamace. Navíc zcela ignorují poznatky vědy a poctivého bádaní. Každý, kdo má jiný názor, je považován za posedlého démonem. Kdo nejde s námi, jde proti nám.

      Vymazat
  3. "Pokud člověk cítí obrovskou nenávist vůči lidem nebo určitým skupinám lidí, je to právě ono působení těchto sil. Člověk je pak nějak nutkán k těmto násilnostem."

    Toto zjednodušené popisování příčin násilí je oblíbené u letničních církví. Nejste z letniční církve? Tam je učení o obrovské moci satana a démonů stále velmi oblíbené. Přišlo to sem v 90. letech z Ameriky od hurá kazatelů a našlo to zde živnou půdu. Přitom ten člověk mohl mít osobnostní poruchu a islám si našel jen jako záminku k páchání násilí. Podobně jako Breivik si našel antimultikulturaismus. U podobných pachatelů je víra zcela podružná, dominantní je právě snaha vyniknout a zaujmout média. Jsou to přerostlá děcka, nevychovaná, egoistická, druhé lidi nevnímají jako živé bytosti, ale jako nástroj k uskutečnění svých cílů.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za reakci. Možná máme jedno společné a jedno, co nás rozděluje: Společné to, že chceme věřit tomu, co je, a nevěřit tomu, co není, není-liž pravda?
    Co nás rozděluje, je asi chuť zkoumat Bibli a ověřovat pravdivost v denním životě, protože Bible není jenom historie.
    Jinak řečeno, Bible je zkrátka Bible, takže pokud máte názor jiný než biblický, pak si to vyřiďte s autory Bible.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu Bible není historie a s autory bible si bohužel pokecám jenom velmi těžko, stroj času nemám a nepředpokládám, že bych někdy měl. A na spoustu věcí mám opravdu hodně jiný názor než bible a narozdíl od ní mám ten názor podložen spoustou, rozumnými argumenty nevyvratitelných, vědeckých výzkumů. A když se odpoutám od té "historické" části, ani ta morální náplň není něco s čím bych se ztotožňoval.

      Vymazat