neděle 22. března 2020

12 - pokračujeme

Přátelé, posílám pár dalších myšlenek k tomu všemu, co se kolem nás dnes děje. Jak to na vás působí a jak o tom přemýšlíte? Občas jsem si zapnul zprávy na čt24. Je to drsné. Vážím si naše vedení státu, které dělá, co může. Co je vlastně předmětem jejich snažení? Asi zajištění ochranných předmětů a jak nastavit společnost, aby docházelo k minimálnímu kontaktu mezi lidmi. Podle mého je celá záležitost více složitější. Hledejme odpovědi v Bibli. Předkládám to, k čemu jsem došel, ale mohu se samozřejmě mýlit.
Bible popisuje několik historických událostí podobných té naší.
Např. v knize Numeri, 23. kap. je zajímavá událost:

Z hory Hóru táhli (putovali Židé) dál cestou k Rákosovému moři, aby obešli edómskou zemi. Avšak lid propadl na té cestě malomyslnosti a mluvil proti Bohu a proti Mojžíšovi: "Proč jste nás vyvedli z Egypta? Abyste nás na poušti umořili? Vždyť tu není chléb ani voda! Tato nuzná strava se nám už protiví." I poslal Hospodin na lid ohnivé hady. Ti lid štípali, takže v Izraeli mnoho lidí pomřelo. Lid přišel k Mojžíšovi a přiznával: "Zhřešili jsme, když jsme mluvili proti Hospodinu a proti tobě. Modli se k Hospodinu, aby nás těch hadů zbavil." Mojžíš se tedy za lid modlil. Hospodin Mojžíšovi řekl: "Udělej si hada Ohnivce a připevni ho na žerď. Když se na něj kterýkoli uštknutý podívá, zůstane naživu."

V příběhu dochází k "mimořádné události", Mojžíš stanovuje příčinu (ignorovali Boha a jeho slovo) a stanovuje, co je třeba, aby se smrt zastavila.

Podle mého společnost v čele s vládou těžce ignoruje Boží slovo a legalizuje mnohé špatnosti - z pohledu Bible. Musíme začít měnit svoje myšlení na myšlení biblické.
Co ten měděný had? Bůh to tak nastavil, je v tom však symbol Ježíše Krista visícího na kříži. Pokud věříš v Ježíše Krista, je to stejné, jako by ses díval na měděného hada na kůle. Asi znáte příběh, kdy si židé natírali futra dveří beránkovou krví a tím se ochránili před smrtí, která během noci zabíjela tam, kde neměli ty dveře označené. Jak si označit své životy krví Beránkovou? Čiň pokání, začni brát vážně Bibli a hlavně uvěř tomu, že kdo věří v JK, nezahyne - je v bezpečí. Přátelé, je to můj pohled, možná, že to někomu něco dobrého přinese, držte se Ježíše Krista a budete v bezpečí, milan

Žádné komentáře:

Okomentovat