neděle 1. března 2020

09 - pokračujeme

Všechny pozdravuji pozdravem Shalom. Posílám pár řádků k přemýšlení pro další týden.
Přátelé, občas se mně někdo zeptá, jak se mám. Raději bych slyšel dotaz, čeho v životě chci dosáhnout. Bible mluví o dosažitelném pokladu obrovské hodnoty a pro mně je to obrovská životní výzva. Nějak to se vším souvisí a řekl bych, že to souvisí i se strašidlem koronavirem. Rád bych ale pokračoval s textem z minulého příspěvku. Takže v Matoušově evangeliu je text:

Blaze vám, když vás budou tupit a pronásledovat a lživě mluvit proti vám všecko zlé kvůli mně. (Ježíšova slova)
Radujte se a jásejte, protože máte hojnou odměnu v nebesích; stejně pronásledovali i proroky, kteří byli před vámi.


Je to slovo pro nás? Podle mého jednoznačně ano. Když nám křesťanům budou nadávat a dělat další nepříjemnosti proto, že se hlásíme k Ježíšovi, netrapme se tím. Jdeme směrem k hojné odměně v nebi.
Bohužel mnozí věřící křesťané neradi nepříjemnosti, a tak Krista zapírají. Výsledek? Nepočítej s hojnou odměnou v nebi.
Samozřejmě Ježíš mluví k těm, kteří v něho uvěřili, vydali se a jdou po jeho stopách. Ta jeho výzva "Pojď za mnou" platí pro každého každý den. Dnes se můžeš modlit modlitbu víry. On zaplatil dobrovolnou smrtí za hříchy lidstva i za hříchy tvé. Za vykoupení bylo zaplaceno a naší vírou smlouva nabývá platnosti. Pokud jsi uvěřil, je třeba toto vyznat tj. říci hlasitě, možná na kolenou vlastními slovy. Je to tvůj případ? Pak se raduj, protože tvé jméno je zapsané v nebesích, mohli bychom říci, že tvé jméno je zapsáno na seznamu zachráněných. A neboj se přiznat k tomu, kdo za tebe zemřel na kříži. Přeji všem požehnaný týden, mk

Žádné komentáře:

Okomentovat