pondělí 2. ledna 2017

Bůh mu řekl, ať...

Před pár dny došlo k zajímavé situaci v letadle letícím ze Španělska do Polska, kdy jeden cestující chtěl odpálit v letadle bombu? a ospravedlňoval to tím, že mu to Bůh přikázal. Přátelé, přemýšleli jste o tom, co asi za tím bylo? S určitostí mu takovou věc Bůh nepřikázal, protože Bůh je podle Bible naprosto jiný a tento nápad je neslučitelný s jeho podstatou. Otázkou je, zdali mu někdo něco přikázal a pokud ano, jakým způsobem. Trochu budu spekulovat: Vylučme nyní, že si to dotyčný vymyslel a přemýšlejme, jaké kombinace mohly nastat:

1) Byla to šílená myšlenka, která odněkud přišla. Už jste někdy přemýšleli o tom, odkud přicházejí nápady či myšlenky? Někdy jsou to blbosti, jindy věc rozumná, např., abychom někomu zavolali. Člověk mající přiměřené množství rozumu je schopen rozpoznat, kterou myšlenku realizovat a kterou zavrhnout. Měli bychom to být my, kdo usměrňujeme a řídíme myšlenkový tok. Blbost máme vyhodit přes plot čili přestaneme jí věnovat pozornost. Pokud toto člověk nedokáže, bude mít problémy. Asi to vyžaduje sebedisciplínu v myšlení.
2) Něco opravdu slyšel v duchu tj. nikoliv akusticky, koho?
3) Příkaz slyšel akusticky, koho?
Bible dává na podobné věci odpověď. Existuje duchovní svět, který může člověk občas vnímat. Je to něco jako když na rádiu můžete poslouchat více stanic. Tato schopnost bývá způsobena často nějakým zdravotním poškozením lidského organismu, mohou to být drogy, alkohol a jiné věci. Bible nás varuje, abychom se nesnažili naše "přenosové pásmo" rozšiřovat, protože bychom to nemuseli psychicky zvládnout. Můj závěr je, že výše zmíněný cestující nějaký příkaz dostal, bylo to na duchovní rovině (bod 2) a nebyl to výplod jeho myslí. Měl však mít nad tím kontrolu a říci tomu jasně NE. Otázkou je, od koho příkaz dostal. Pravděpodobně z duchovního světa od sil, které s Bohem nemají nic společného. Je to moje interpretace. Ale může to být úplně jinak. Klidně mi napište do příspěvku, co myslíte vy. Ještě krátce, jak toto řeší naše společnost: Zavíráme je do blázince, proto mnozí majíce zvláštní setkání s duchovním světem o věcech raději nemluví, ačkoliv zkušenosti mají a nejde vždy jenom o naši představivost. Ale kdo by chtěl trávit své dny ve svěrací kazajce? Mějte se všichni krásně, zdraví MK.

Žádné komentáře:

Okomentovat