úterý 16. dubna 2013

Pokrač. 11

Přátelé, pokračujeme ve čtení Bible, slova, za nimiž se skrývá Boží Duch, chcete-li Svatý Duch. Je to podobné, jako když dostanete dopis či mail od svého milého a víte, že za obsahem je váš milý či milá. Bible má velkou konstruktivní moc, je to zkrátka slovo mocné, jenž má sílu zachránit hříšníka od záhuby. Takže čteme Matouše, 6. kapitola:

1 Varujte se konat skutky spravedlnosti  před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích.
2 Když prokazuješ dobrodiní, nechtěj budit pozornost, jako činí pokrytci v synagógách a na ulicích, aby došli slávy u lidí; amen, pravím vám, už mají svou odměnu. 3 Když ty prokazuješ dobrodiní, ať neví tvá levice, co činí pravice, 4 aby tvé dobrodiní zůstalo skryto, a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí.

Jak se modlit:

5 A když se modlíte, nebuďte jako pokrytci: ti se s oblibou modlí v synagógách a na nárožích, aby byli lidem na očích; amen, pravím vám, už mají svou odměnu. 6 Když ty se modlíš, vejdi do svého pokojíku, zavři za sebou dveře a modli se k svému Otci, který zůstává skryt; a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí.
7 Při modlitbě pak nemluvte naprázdno jako pohané ; oni si myslí, že budou vyslyšeni pro množství svých slov. 8 Nebuďte jako oni; vždyť  váš Otec ví, co potřebujete, dříve než ho prosíte.

Modlitba Páně:

9 Vy se modlete takto:
Otče náš, jenž jsi v nebesích, 
buď posvěceno tvé jméno.
10 Přijď tvé království.
Staň se tvá vůle jako v nebi, tak i na zemi.
11 Náš denní  chléb dej nám dnes.
12 A odpusť nám naše viny,
jako i my jsme odpustili  těm, kdo se provinili proti nám.
13 A nevydej nás v pokušení , ale vysvoboď nás od zlého.

14 Neboť jestliže odpustíte lidem jejich přestoupení, i vám odpustí váš nebeský Otec; 15 jestliže však neodpustíte lidem, ani váš Otec vám neodpustí vaše přestoupení.

Žádné komentáře:

Okomentovat