sobota 6. dubna 2013

Bajka o volovi

Přátelé, určitě víte, co to je vůl, nikoliv kdo to je vůl. Ale pro jistotu: Vůl je vykastrovaný býk, nikoliv váš poslanec či soused. Tím, že se vykastruje (nikoliv ten poslanec či soused), přijde o svoji vitalitu, nepoddajnost a další vlastnosti býka. A teď k té bajce, jenž jsem si pro vás vymyslel:
Šel vůl, byl uvázaný na špagátu. Na jednom konci vůl, na druhém řezník. Cíl cesty: Jatka nebo jatky? U cesty stojí další vůl. Ptá se toho vola na špagátu: "Kam jdeš a jak se máš?" "Mám se dobře a nevím kam jdu, moc mně to nezajímá," zněla odpověď vola na špagátu.
Líbila se vám bajka? Podle Bible mnozí z nás jsme ve stejné situaci jako ten vůl, máme se dobře a nevíme, koho máme na druhém konci špagátu. Bůh přišel v těle na Zem, aby byl spasen každý hříšník, který tomu uvěří. Bible říká, že naším odvěkým nepřítelem je Ďábel a naše zkaženost. Pokud nevyznáváme naše hříchy a nepřijmeme ve víře Ježíše Krista jako svého Pána a Zachránce, jako toho, kdo už tou porážkou prošel, abychom my tam nemuseli. O tom je příběh naší Země, jenž se odehrál před 2000 léty a jenž je aktuální právně dnes.

Žádné komentáře:

Okomentovat