pondělí 5. listopadu 2012

Důkaz existence Boha

Přátelé, občas člověk zaslechne poznámku od nevěřících, že existence Boha se nedá dokázat. Podle mého jsou tito lidé vedle jak ta jedle. Ve světě práva se problematika důkazů řeší každý den. Svědci vydají svědectví, dají se dohromady důkazy a jiné doličné předměty a soudce pak na základě logického myšlení stanoví, kdo mluví pravdu, kdo lže, jak se věc vlastně stala a podle toho vydá verdikt. Pokud je soudce čestný a má dostatek svědectví a důkazů, není pro něho velkým problémem dojít k poznání, jak to ve skutečnosti vlastně bylo.

Ale jak to je s Bohem?
1) V Bibli jsou svědectví Božího jednání z doby před Kristem s izraelským národem a také s neizraelskými národy. Mnohá tato svědectví se v dnešní době dají potvrdit vykopávkami, zápisy v jiných knihách, atd. V dnešním Izraeli a jeho okolí jsou např. mnohé hroby biblických hrdinů i nehrdinů. Některé skutečnosti se těžko prokazují - např. že Bůh stvořil člověka na počátku apod., tímto se však nepopírá pravdivost toho, co se dá v dnešní době pochopit jako věrohodné.

2) Existence a působení na Zemi Ježíše Krista před 2 000 léty je jeden z těžko vyvratitelných důkazů Boží existence. Jsou o tom svědectví z různých stran v Bibli (4 evangelia) a pak jinde. mimochodem, víme, že máme rok 2012 od narození Ježíše Krista a a že se blíží svátek jeho narození tj. Vánoce (velká noc, kdy se narodil Mesiáš) chcete-li anglicky Christmas days - je název jeden z doličných předmětů? Takže pokud někdo řekne, že v dnešní době se existence Boha nedá dokázat, pokud člověk zná historii izraelského národa a příběh Ježíše Krista, musí říci: "Bůh už se dávno dokázal."

Přátele, můj závěr: Jenom naše lidská hloupost spojená se zkažeností způsobuje to, že kopeme kolem nožičkami a křičíme "Bůh není, to samo, to samo."
Pokud jsem se někoho tímto dotknul, pak než na mně začnete chrlit síru a oheń, uvařte si prosím kafe a v klidu o tom zapřemýšlejte. Rozpoznání pravdy od lži nám může pomoct, protože pravda přináší svobodu a za neznalost a ignorantství se těžce platí.

Žádné komentáře:

Okomentovat