úterý 13. listopadu 2012

Přátelé, mám pro vás lehkou hádanku: Víte, jaký je rozdíl mezi obsahy těchto 2 obrázků?
Zobrazení Cyril s Metodějem skutečně chodili po zemi Moravské. Věříme tomu proto, že zůstala po nich mnohá svědectví. Radegast je však fikce a těžko asi někdo věří tomu, že takový tvor někdy běhal po zemi. Co myslíte vy?
Rozlišit realitu od fikce je však často veliký problém. Problém však není v tom, že by chyběly důkazy, ale v tom, že my lidé si řekneme na počátku, že je to blbost a tím danou věc uzavřeme. Má to však jeden háček: Víte, jaká je příčina lidského neúspěchu a zklamání? Věříme tomu, že pravdivá událost je fikce a že fikce je realita. Na základě této nevědomosti děláváme životní rozhodnutí, jenž nám přinášejí opak toho, co jsme chtěli či zamýšleli. Tam někde je celý zakopaný pes.
Dá se dokázat existenci Boha? Ano, Bůh se dokázal v historii židovského národa. Konal mocné skutky a ještě dnes to tam zanechalo hluboké stopy. Dá se dokázat existenci Ježíše Krista jako lidského zachránce od důsledků naší lidské zkaženosti? Ano, dokázal se podobně, jako dokázali svou existenci Cyril a Metoděj a jak dokazujete vlastní existenci vy svému okolí každý den.
Co myslíte vy o sobě? Věříte fikci nebo realitě? Pokud má pravdu Bible o lidském hříchu a možnosti úniku od jeho následků ale vy to berete jako fikce, jaká budoucnost z toho pro vás vzejde? Jestliže Bible má pravdu a vy tomu nevěříte, žijete vlastně ve životní lži. Nechcete tomu přijít na kloub?

Žádné komentáře:

Okomentovat