pátek 13. července 2012

To se nám to dobře vládne

Zahlédnul jsem kousek pořadu na ČT24, kde politici včetně některých členů vlády ve své pracovní době řešili, kdo komu volal na mobil a zdali to bylo správné či nikoliv. Myslím, že bychom jim my, voliči, měli připomenout, že chodí do práce za naše peníze proto, aby moudře spravovali zemi tak, aby se nám všem v ní dobře žilo a nikoliv proto, aby řešili svoje války mezi sebou. Velmi bych např. ocenil, kdyby někomu ležela na srdci skupina spoluobčanů, jenž z nejrůznější příčin ztratila práci a ráda by začala něco sama podnikat a dělat. Podnikat i za cenu, že nějaký čas budou jejich příjmy hluboko pod existenčním minimem. Navíc musíš  - ať vyděláš či nevyděláš, zaplatit povinně soc. a zdravotní. Jejich jedinou možností, jak neumřít hlady, je nedělat nic a nechat se živit přes úřad práce z daní ostatních. Přitom řešení je velmi jednoduché:
Makej, pracuji a něco se pokus vydělat (slušným způsobem). Pokud částka tvého příjmu bude nižší než existenční minimum, stát to za tebe dorovná do existenčního minima.
Vydělají na tom obě strany: Stát zaplatí na dávkách méně - o částku, kterou si vyděláš sám, a ty, protože začneš něco dělat a tím být užitečným tvorem.
To by ale naši politici museli dělat v pracovní době to, za co jsou placení a nikoliv se jenom hádat a řešit své problémy.

Žádné komentáře:

Okomentovat