čtvrtek 29. března 2012

Je život všechno nebo je jako fotbalový zápas?

Přátelé, podle mého názoru většina našich spoluobčanů žije v jedné velké iluzi, že smrtí všechno skončí. Tomuto přesvědčemí  pak odpovídá jejich životní styl. Stačí mít střechu nad hlavou, mít něco k jídlu, být zdravý  a případně těmito potřebami zaopatřit své nejbližší. Pak snad pár dalších věcí - někam si zajet, něco si užít apod.
Boží proroci, jenž měli poznání od Boha, mluvili však o smrti a životním stylu něco jiného. Ježíš a Jeho Otec Hospodin či Otec Nebeský alias Bůh mluvil podobně jako proroci. Jak to tedy je? Co řekli? Pro lepší pochopení dovolte, abych použil příměr ze světa sportu:
Źivot je něco jako klíčový fotbalový zápas s určitými rozdíly:
1) Všichni se nacházíme v utkání jako klíčoví hráči, ať už chceme či nechceme (narodili jsme se a nikdo se nás neptal, zdali chceme),
2)  nevíme, kdy utkání skončí - rozhodčí sám situaci vyhodnotí a konec zápasu odpískne, kdy bude chtít (naše smrt),
3)  výsledek zápasu? Nebude remíza, buď budeme prohlášení jako vítězové a bude nám patřit velká sláva, nebo budeme poražení a z hřiště odejdeme kanály (kdo uvěří v Ježíše Krista, získá věčný život, Boží soud - přesněji řečeno Ježíš bude náš soudce, málo projde úzkými dveřmi),
4) další část naší existence pak bude přibližně ve stejné kvalitě, jako pár okamžiků po ukončení zápasu - buď budeme vítězové (prošli jsme úzkými dveřmi) nebo se budeme skrývat v kanálech.
Vážení, tak nějak jsem pochopil obsah Bible a podle tohoto přesvědčení se snažím žít. Ježíšova slova "Hledejte především království Boží a jeho spravedlnost a všechno ostatní vám bude přidáno" beru jako základ mého životního přístupu. Cíl je velmi jednoduchý - hrát tak, abych byl vítěz a aby pokud možno všichni kolem mně byli vítězové taky.

Žádné komentáře:

Okomentovat