sobota 31. března 2012

Brzda socialismu

Přátelé, jelikož si už něco pamatuji, vzpomněl jsem si na tento starý výraz ve spojitosti s vyprávěním mé známé účetní, jenž pracovala na uzávěrkách několika podnikatelům a byla velice nešťastná. Z čeho? Ze zákonů a předpisů. Řekla mi, že tak nepřehledné, zkomplikované a zamotané to snad nikdy nebylo. Řekla, že od určitého okamžiku nabývá hlubokého přesvědčení, že za vydáváním zákonů a předpisu asi stojí určitá klika, jenž má cíl jediný - zabrzdit a zastavit jakoukoliv tvůrčí či podnikatelskou aktivitu a donutit každého, aby nic nedělal. Výsledkem takového chování pak je jenom bída a zoufalství společnosti.
Můj názor je takový, že pokud člověk není proměněn Božím slovem, ať chce či nechce, cokoliv udělá, udělá k vlastní škodě. Platí zde Žalm "Nestaví-li Hospodin, marně se namáhají jeho stavitelé".
V Bibli je napsáno, že pokud naším Pánem není Ježíš Kristus, je naším pánem Nepřítel, i když o tom nevíme. Ten nám říká, jak to máme udělat a my to tak často uděláme. Pak se nestačíme divit, jaké plody to za nějaký čas přinese.
Přemýšlel jsem o tom i včera, když mi paní stříhala pár mých vlasů na hlavě a vyprávěla o tom,  že v Karviné si lidí velmi často stříhají vlasy sami doma, jelikož nemají na to peníze. Je to smutné, bez Boha to nikdy nešlo a a ni nepůjde. Pokud vláda ignoruje existenci Boha, bylo by pro nás lepší, kdyby nedělala nic, bylo by pak méně písku v převodovce a méně bídy mezi lidmi.

Žádné komentáře:

Okomentovat