čtvrtek 2. ledna 2020

01 - nový rok

Zdravím všechny, kteří vydrželi a dožili se nového letopočtu 2020. Přátelé, asi už vám všichni, kteří vám měli popřát, popřáli.
Chci se přidat i já tímto způsobem. No jo, co bychom ale měli popřát těm, které máme rádi? Jelikož naše přání vychází z toho, do jaké míry je stav našeho poznání a čemu věříme, pak to bude trochu složitější.
Co je dobré pro člověka a co je ještě více dobré? Hodně jsem slyšel přání typu "hlavně zdraví". Zdraví je určitě věc moc dobrá, ale... Jsou ještě větší poklady, než zdraví? Představte si situaci, že stojíte jako kapitán na lodi Titanic a nastupujícím pasažérům přejete - "hlavně zdraví". Asi by to znělo divně, že ano. Kapitán by nejspíše přál cestujícím šťastnou plavbu. Teď si představte, že ten kapitán by měl schopnost předvídat, a věděl by, že jeho loď půjde ke dnu a přitom by neměl šanci to lidem rozmluvit, aby nastoupili, co myslíte, co by jim popřál? Možná, aby měli po ruce záchranné vesty, já nevím.
Bible říká, že máme zabojovat o záchranu naší duše, a také říká, že i kdybychom získali (či měli) všechno, (tedy i zdraví), ale svou duši nechali zahynout, bylo to všechno jedna velká marnost či k ničemu. Určitě všichni tomu rozumíte, ale raději znovu to biblické poselství, které nám odhaluje, které věci jdou vzácné a které nejvzácnější: Bůh zaplatil za naši záchranu životem svého Syna Ježíše Krista, abychom my nezahynuli. Podmínkou z naší strany je, abychom vírou tuto záchranu přijali a tak byli jednou stojíce před Bohem označení "BYLO ZA NĚHO ZAPLACENO A PŘIJAL TO".
Takže vám přátelé všem přeji, pokud se tak ještě nestalo, abyste se v letošním roce dobře seznámili s Novým zákonem a udělali všechny potřebné kroky k tomu, aby vaše jméno Bůh vymazal z knihy smrti a zapsal do knihy života.
A k tomu to zdraví,
toť vám přeji do nového roku 2020, Milan

Žádné komentáře:

Okomentovat