neděle 29. září 2019

39. týden, pokračujeme

Přátelé, všechny pozdravuji a zvu k přemýšlení nad níže uvedeným textem. Občas se podívám na nějaký dokument z II. světové války a raduji si z toho, že jsem těm hrůzám mohl být ušetřen, protože jsem se narodil hodně později. Co si myslíte, po čem toužil český, slovenský, moravský, polský lid během války? Asi po svobodě. S nacismem přišla na svět smrt a bezpráví a to nikdo nechce. Válka je jedno velké neštěstí. Podle Bible probíhá neviditelná válka skoro od počátku světa zde na Zemi v duchovním světě a v našich hlavách. Je to válka na život a smrt, válka mezi pravdou a lží, válka mezi dobrem a zlem. Prvně se bitva odehrává v lidských myslích. Pokud vyhraje "nepřítel" - tj. špatně se rozhodneme či máme "nemocné smýšlení", přicházejí do našich životů katastrofy. V evangeliu podle Matouše ve 13. kapitole je zajímavý text, Ježíš vysvětluje, co má nejvyšší hodnotu pro člověka:

"Království nebeské je jako poklad ukrytý v poli, který někdo najde a skryje; z radosti nad tím jde, prodá všecko, co má, a koupí to pole. Anebo je království nebeské jako když obchodník, který kupuje krásné perly, objeví jednu drahocennou perlu; jde, prodá všecko, co má, a koupí ji. Anebo je království nebeské jako síť, která se spustí do moře a zahrne všecko možné; když je plná, vytáhnou ji na břeh, sednou, a co je dobré, vybírají do nádob, co je špatné, vyhazují ven. Tak bude i při skonání věku: vyjdou andělé, oddělí zlé od spravedlivých a hodí je do ohnivé pece; tam bude pláč a skřípění zubů."

Studium evangelia je hledání božího království. Co se tím dá získat: Přístup ke zdrojům lásky, dobroty, radosti a dalším podobným hodnotám zde na této Zemi a ve věčnosti život s Bohem nikoliv život daleko od Boha. Poměr délka života před smrti a po smrti je je jako kapka vody vůči oceánu. Někdy málo investujeme do života věčného a moc do života pozemského, který může skončit kterékoliv následující den. Mějte se všichni krásně nejen tady na Zemi ale i na věčnosti a nezapomeňte investovat do věčného života. Je to Biblický pohled a já věřím, že je to pohled Boží. Pozdravuje všechny MK.

Žádné komentáře:

Okomentovat