neděle 15. září 2019

37. týden - pokračujeme

Přátelé, udělejte si pár minut a přemýšlejte se mnou nad jedním biblickým kouskem:

Marek 8, od 34. verše:

Zavolal (Ježíš) k sobě zástup s učedníky a řekl jim: „Kdo chce jít se mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne. Neboť kdo by chtěl zachránit svůj život, ten o něj přijde; kdo však přijde o život pro mne a pro evangelium, zachrání jej. Co prospěje člověku, získá-li celý svět, ale ztratí svůj život? Zač by mohl člověk získat zpět svůj život? Kdo se stydí za mne a za má slova v tomto zpronevěřilém a hříšném pokolení, za toho se bude stydět i Syn člověka, až přijde v slávě svého Otce se svatými anděly.“

Během II. světové války a nejenom během ní se vyskytlo nemálo takových, kteří aby zachránili život druhým, sami svůj život položili. Ježíš dává radu učedníkům a já věřím, že to platí pro každého žijící člověka, abychom nasadili život pro Kristovou věc. Kristovou věcí je, aby se k lidem dostala zpráva o tom, že Bůh chce lidí ušetřit od následků hříchů. Bez Ano ze strany člověka to ale nejde. Za hříchy zaplatil JK. Vírou v Ježíšovu smrt za naše vykoupení bude člověk jednou ušetřen. Přeji, aby každý na světě slyšel příběh, jenž se odehrál před 2000 léty, aby uvěřil a tak zachránil svoji duši. Úkolem křesťanů je toto předávat okolí a doufat, že se občas někdo ze spánku probudí, že bude činit pokání ze svých hříchů a že přijme Ježíšovu smrt jako nástroj k vlastní záchraně.

Děkuji všem za zpětnou vazbu a přeji požehnaný a rozumně prožitý týden, M

1 komentář:

  1. Ano, a dodavam, ze je potreba se smrti nebat, abychom nezustali po cely zbytek zivota v otroctvi. Kdo se chce nebat, at hleda Pravdu, PJK, ktera(ý) ma moc od tohoto strachu osvobodit. Dekuji za toto i dalsi slova. Buh Ti zehnej, bratre!

    OdpovědětVymazat