sobota 18. května 2019

20. týden - pokračujeme

Přátelé, občas zaslechnu promluvit nevěřícího vědce, jenž se pokouší vysvětlit, že před x miliardy roky se ozval první výbuch, a za další roky se podvedlo "rozchodit" mrtvou hmotu. Co myslíte vy, jak tomu bylo doopravdy? Stvořil Bůh Vesmír a první lidi, nebo výbuch nastal sám, od sebe? Před člověkem dnešní doby jsou dva pohledy na vznik světa a života. Nevěřící část populace částečně logicky a částečně vycházeje ze znalosti fyzikálních a jiných zákonitostí vytvoří konečnou verzi, jak to bylo na počátku. Věřící mají něco jiného - svědectví očitých svědků o Božím jednání Boha s nejen Izraelským národem. Také mají někteří zkušeností ze setkání s reálným skutečným Bohem. Bible říká, že pokud Ho budeme hledat, určitě se Bůh nechá poznat. Pokud by na světě existoval jediný člověk, který se potkal s Bohem a jeho svědectví by bylo věrohodné, k čemu nám pak budou vědecké zprávy o tom, že Bůh není?
Bůh se lidstvu ukázal jako Ježíš Kristus a o něm je svědectví dost. Lidé se setkávají s Ježíšem i v dnešní době, stačí se podívat na youtube. Lidský tvor má často falešnou představu o tom, že vědeckým zkoumáním může člověk dojít k pravdivému závěru. Ne vždycky. Navíc věrohodná svědectví mohou tyto vědecké úvahy vyvrátit během několika vteřin. Věříte svědectví svých blízkých? Ježíš přišel, aby vykoupil lidí z prokletí hříchů. Člověk může být zachráněn jedině tak, že to vezme. Apoštol Pavel napsal:

Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen. Římanům 10,9.

Přeji pěkný týden, M

Žádné komentáře:

Okomentovat