sobota 11. května 2019

19. týden - pokračujeme

Přátelé, dnešní krátká úvaha nad biblickým textem ukazuje, co čeká možná tebe, jenž ignoruješ Boha a jeho slovo. Víš, co Bůh chce po člověku? Možná bychom měli občas napomenout naše přátelé, toto slovo jim připomenout a budou-li činit nápravu, radovat se z toho, že na ně nedopadne hněv Boží.

V listech Římanům čteme tento text:

Boží hněv se zjevuje z nebe proti každé bezbožnosti a nepravosti lidí, kteří svou nepravostí potlačují pravdu. Vždyť to, co lze o Bohu poznat, je jim přístupné, Bůh jim to přece odhalil. Jeho věčnou moc a božství, které jsou neviditelné, lze totiž od stvoření světa vidět, když lidé přemýšlejí o jeho díle, takže nemají výmluvu. Poznali Boha, ale nevzdali mu čest jako Bohu ani mu nebyli vděčni, nýbrž jejich myšlení je zavedlo do marnosti a jejich scestná mysl se ocitla ve tmě. Tvrdí, že jsou moudří, ale upadli v bláznovství...

Je otázkou, co Pavel míní být bezbožný. Můj pohled je, že je to lidský postoj s ignorováním Boha a jeho slova. Stejně tak můžeme ignorovat zákony státu, otázkou pak je, jak dlouho.
Věc nepravosti je asi jasná. Problém je často v tom, že vlastní nepravost na sobě nevidíme a ačkoliv jedeme v opačném směru jednosměrky, naše pomýlení odhalíme až v okamžiku nárazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat