středa 27. března 2019

13. týden

Pokračujeme. Přátelé, představte si, že byste měli možnost získat odpověď na nějakou otázku, jakou byste měli? Asi každý jinou. Pokud byste měli např. "nevyléčitelné" nemocné dítě, asi byste chtěli vědět, jak malého zbavit trápení a přitom mu zachovat život. Nedávno mi jedna paní řekla, že kdyby Bůh existoval, nedopustil by na Židech holokaust. Snažil jsem se jí argumentovat, že trápení či utrpení souvisí s lidskou neposlušností. Představte si, že řeknete dítěti v lese, aby nejedlo muchomůrky zelené. Co se stane, když dítě muchomůrku pozře? Klíčová instrukce od Boha pro každého člověka je biblický verš z Janova evangelia, Jan 3, 16:

Neboť tak Bůh miloval svět, že dal svého Syna (Ježíše Krista), aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.

Mohli bychom říci, že když nebudeme věřit v JK, ignorujeme či neposloucháme Boha a zahyneme a je to stejné, jako kdybychom neuvěřili nálepce na láhvi s jedem, a láhev bychom vypili. Je třeba si podle mého uvědomit, že co člověk zasévá, to i sklízí, je ale tady naděje dobrého konce, Bůh nám nabízí lék - může nás zachránit, od nás to chce jedno, že mu budeme věřit a budme brát vážně jeho slovo. Znovu si prosím přečtěte verš Jan 3, 16, všechny pozdravuje MK

Žádné komentáře:

Okomentovat