pátek 20. dubna 2018

Byl to takový dobrý člověk, určitě půjde do nebe

Přátelé, určitě jste v životě občas přemýšleli o tom, zdali člověk je schopen rozlišit mezi mnohými zprávami pravdu od lži a zdalipak poznání pravdy nějak může ovlivnit lidský život. Řeknu vám svůj pohled: Jsou věci nepodstatné a pokud v těchto případech neuvěříme pravdě, či opačně, tj. uvěříme lži, nezpůsobí nám to žádnou škodu ani prospěch. Jsou ale témata klíčová. Pravda se podle mého dá najít či poznat, musíme však chtít a investovat do toho určitě úsilí. Pravda je tam, kde slovo odpovídá realitě, jinak řečeno, kde tvrzení funguje - může to být pohled na to, jak spravit pokažený vysavač. Pravdu má ten, komu se to podaří a stroj uvede do chodu. Bible je knihou nejen naplněných proroctví - na internetu můžete hledat články na téma "naplněná a nenaplněná biblická proroctví". Historie popře či potvrdí, zdali Bible měla a má pravdu, zdali "funguje", nebo nefunguje. Samozřejmě nedá se historicky ověřit ve všech bodech. Těžko se třeba ověřuje, jak Bůh vymyslel, vyrobil a "obživil" prvního člověka Adama. Slyšel jsem nedávno jednu věřící mluvit o nevěřícím člověku, jenž před nějakým časem zemřel, že byl dobrý a že jeho budoucnost bude u Boha v nebi. Měla pravdu? Bible k tomu říká toto:
Víme však, že člověk s nestává spravedlivým před Bohem na základě skutků přikázaných zákonem, nýbrž vírou v Ježíše Krista.
Jinde se píše:
Ale Kristus nás vykoupil z kletby zákona tím, že za nás vzal prokletí na sebe, neboť je psáno: "Proklet je každý, kdo visí na dřevě."
Jaký je z toho závěr? Každý ať si udělá sám, můj je: Za naše hříchy bylo zaplaceno. Když to vírou přijmeme, Bůh nám nebude počítat naše hříchy a nepostaví nás před soud. Je to důležité? Podle mého je to to nejdůležitější téma lidského života. Výsledek našeho postoje totiž určí, kde budeme trávit větší část naší existence (po smrti) ale také nám může přinést radostnou naději z naší budoucnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat