pondělí 19. března 2018

Postní zamýšlení

Přátelé, sledujete hokej play off? Čím "krmíte" v těchto dnech svou mysl? A když máte chvilku volna? O čem se bavíte, když se sejdete s přáteli nebo s rodinou? Blíží se Velikonoce a pokud tomuto tématu budeme věnovat přiměřený čas, můžeme z toho získat velký poklad. Z těch jiných témat obvykle jedno velké NIC. O Velikonocích si totiž připomínáme historickou událost, která souvisí s tím, jak bude vypadat náš život, jak budou vypadat životy našich bližních a hlavně Kde budeme trávit svou věčnost. Velikonočním příběhem se totiž dokončila jedna velká akce, akce záchrany hříšníka, pro toho, kdo tomu uvěří. Víra je pak ze slyšení právě tohoto velikonočního příběhu. Bible říká, že Bůh chce, aby každý člověk slyšel pravdu, uvěřil jí a tak se zachránil. Někdo zaplatil svým životem, abychom my měli život věčný. Naší smrtí končí naše příležitost. Můžeme brát vážně existenci Boha, ale taky nemusíme. Následky jsou různé. V Matoušově evangelium je zajímavý text, týkající se poslední večeře, kterou si připomínáme na Zelený čtvrtek, těsně před Velikonocemi:

26 Když jedli, vzal Ježíš chléb, požehnal, lámal a dával učedníkům se slovy: „Vezměte, jezte, toto jest mé tělo.“ 27 Pak vzal kalich, vzdal díky a podal jim ho se slovy: „Pijte z něho všichni. 28 Neboť toto jest má krev, která zpečeťuje smlouvu a prolévá se za mnohé na odpuštění hříchů. 29 Pravím vám, že již nebudu pít z tohoto plodu vinné révy až do toho dne, kdy budu s vámi pít kalich nový v království svého Otce.“

Takže můj závěr - rozlišuj věci důležité od blbostí, chtěj vědět, jak tomu doopravdy je s Bohem a Ježíšem, a tím změníš svou budoucnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat