neděle 18. února 2018

Víra a myšlení

Přátelé, možná sledujete životní příběhy svých blízkých ve svém okolí a přemýšlíte, kam asi ta jejich cesta vede. Možná se už někdo dostal do slepé uličky a vy se ptáte proč? Došel jsem k životnímu závěru, že velká část příčiny spočívá v tom, jak přemýšlíme a čemu věříme. Podle Bible existuje funkční návod, jak být v životě šťastný, ale existují také funkční návody, jak si život zničit (mimo Bibli). Všechny návody se však tváří jako návody na správný život. Možná zrovna my aplikujeme "vědecký názor či postoj", který nás vede do smrti. Bible navíc řeší otázku smrti po smrti. Podle Bible budeme všichni vzkříšení a pak postaveni před Boží soudní tribunál. Obstojí jenom ti, kteří uvěřili Bohu a jeho svědkům o Kristu (nevíra je něco jako když někomu řeknete, že je lhář) a kteří neignorovali Boha a jeho slovo určené pro každého z nás.

V Listech Římanům čteme:

Nebo smýšlení těla jest smrt, smýšlení pak Ducha život a pokoj, Protože smýšlení těla jest nepřátelské Bohu; neboť Zákonu Božímu není poddáno, ...

Autor měl na myslí Ducha Božího, tj. Ducha, který se skrývá za slovy v Bibli. Myslet podle sebe je způsob, jak sebe postupně přivést ke smrti. Zajímavý biblický verš je v 1. Listu Jana:

Kdo činí vůli Boží, zůstává na věky,

. Celé tajemství či návod, jak sebe nepřivést ke zmaru, je, abychom vírou v JK přijali zrušení rozsudku naší smrti a podřídili naše přemýšlení přemýšlení, o jakém mluvil Ježíš. Pokud budeme přemýšlet podle sebe, budeme každým dnem více a více blížit se ke smrti i té, která přijde po naší pozemské smrti.

Žádné komentáře:

Okomentovat