sobota 18. listopadu 2017

Žijeme v pravdě nebo jsme oklamali sami sebe?

Přátelé, před nějakým časem jsem viděl starý český film Bílá paní. Bylo tam místo, kdy občané města uvěřili, že přes místní řeku postaví Bílá paní most. Měl být postaven k určitému datu. Na stanovený den byla připravena velká oslava spojena s plánovanou procházkou místních přes nový most. Občané si uvědomili, že most není v okamžiku, když jim voda řeky sahala někam...
Co myslíte, může se nám stát či nacházíme se v situaci, že něčemu věříme, ale ono je tomu jinak? Pokud se jedná o zásadní věci lidského života, může to být naše osudová chyba, jenž bude zaplacena vysokou cenou. Otázka víry v Boha a Ježíše Krista je klíčová, protože pokud má Bible pravdu, za naši nevíru budeme muset zaplatit vysokou cenu. V Janově ev. 3. kap. můžeme číst:

Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět (Ježíše), aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen. Kdo v něho věří, není souzen. Kdo nevěří, již je odsouzen, neboť neuvěřil ve jméno jednorozeného Syna Božího.

Přátelé, podle Bible je Boha možno hledat, pokud ho "najdeme", zachráníme svou duši od záhuby. Bez práce však nejsou koláče a bez pravdy člověk nemá šanci, to platí i ve věcech našich každodenních otázek.

Žádné komentáře:

Okomentovat