neděle 6. března 2016

O chlápkovi, co jezdil na stavbě s prázdnými kolečky

Přátelé znáte ten vtip? Byl jeden dělník na stavbě a jezdil s kolečky tam a zpět. V obou směrech je měl prázdné. Došel za ním šéf a říká mu: "Proč jezdíš s prázdnými?" Odpověď: "Šéfe, mám tak vysokou časovou normu, že je nestíhám nakládat."

Líbil se vám?
Vážení, co myslíte, je to náš životní příběh? Jestliže nemáme touhu po poznání pravdy či reality o našich životech, pak asi ano. Člověk není výsledek náhodných výbuchů, ale je následek Boží kreativity a Božího konání. Má představu o tom, co bychom měli v životě dělat, jak bychom měli žít. Odpovídá nám na otázku, proč přišel na Zem Ježíš Kristus. V Matoušově evangeliu můžeme číst Ježíšova slova:
Hledejte nejprve Boží království a jeho spravedlnost, a toto vše vám bude přidáno. Bez lásky k pravdě (je zjevená v Bibli) můžeme prožít šťastný život s jedním ale... Postavíme se jednou před našeho velkého Boha a asi první otázku, kterou nám položí bude: "Dělal jsi v životě to, že jsem po vás chtěl?"
V Bibli je jedna notoricky známá věta: "Bůh chce, aby všichni poznali pravdu a byli zachráněni." Co o tom myslíte? Uděláte s tím něco?

Žádné komentáře:

Okomentovat