sobota 6. července 2013

Pokrač. 19

Přátelé, pokračujeme ve čtení Matouš. dobré zprávy (10. kapitola), jelikož Evangelium znamená dobrá zpráva pro každého člověka. Takže je tady pro nás dobrá zpráva, bohužel je mi jasné, že většina z nás o tu dobrou zprávu zakopne aniž si všimne, že to byla zlatá cihla. To je krutá historická zkušenost lidstva. Přesto pokračujeme:

Vyvolení Dvanácti:
1 Zavolal svých dvanáct učedníků a dal jim moc nad nečistými duchy, aby je vymítali a uzdravovali každou nemoc a každou chorobu. 2 Jména těch dvanácti apoštolů jsou: první Šimon, zvaný Petr, jeho bratr Ondřej, Jakub Zebedeův, jeho bratr Jan, 3 Filip, Bartoloměj, Tomáš, celník Matouš, Jakub Alfeův, Tadeáš , 4 Šimon Kananejský a Iškariotský Jidáš , který ho pak zradil.

Vyslání Dvanácti:
5 Těchto Dvanáct Ježíš vyslal a přikázal jim: ”Na cestu k pohanům nevstupujte, do samařské obce nechoďte; 6 jděte raději ke ztraceným ovcím z lidu izraelského. 7 Jděte a kažte, že se přiblížilo království nebeské. 8 Nemocné uzdravujte, mrtvé probouzejte k životu, malomocné očišťujte, démony vymítejte; zadarmo jste dostali, zadarmo dejte. 9 Neberte od nikoho zlato, stříbro ani měďáky do opasků; 10 neberte si na cestu mošnu ani dvoje šaty ani obuv ani hůl, neboť ‚hoden je dělník své mzdy‘. 11 Když přijdete do některého města nebo vesnice, vyptejte se, kdo z nich je toho hoden; u něho zůstaňte, dokud nebudete odcházet.

12 Když vstoupíte do domu, řekněte: ‚Pokoj vám.‘ 13 A budou-li toho hodni, ať na ně přijde váš pokoj. Nebudou-li toho hodni, ať se váš pokoj vrátí k vám. 14 A když vás někdo nepřijme a nebude chtít slyšet vaše slova, vyjděte ven z toho domu nebo města a setřeste prach svých nohou. 15 Amen, pravím vám, lehčeji bude zemi sodomské a gomorské v den soudu než tomu městu.

Žádné komentáře:

Okomentovat