pondělí 9. prosince 2019

Pokračujeme, 49. týden, předvánoční

Všechny pozdravuji. Přátelé, Vánoce se přiblížily a opět jako každoročně se možná pokusí připomenout nám jednu klíčovou věc.
Kdysi dávno jsem občas dostal upomínku z knihovny. Možná i Vánoce jsou takovou upomínkou, že se něco stalo a že my můžeme něco udělat, dokud je čas. Můžeme to vzít vážně, ale můžeme také Vánoce jenom předstírat, tvářit se, že se narodil, ale přitom v srdci toto ignorovat, tj. nevěřit tomu. Někdo přišel vysvobodit nás z prokletí smrti duše.
Bible o tom mluví toto:

18 Narození Ježíše Krista se událo takto: Jeho matka Maria byla zasnoubena Josefovi, ale dříve než se sešli, shledalo se, že počala z Ducha svatého. 19 Její muž Josef byl spravedlivý a nechtěl ji vystavit hanbě; proto se rozhodl propustit ji potají. 20 Ale když pojal ten úmysl, hle, anděl Páně se mu zjevil ve snu a řekl: „Josefe, synu Davidův, neboj se přijmout Marii, svou manželku; neboť co v ní bylo počato, je z Ducha svatého. 21 Porodí syna a dáš mu jméno Ježíš; neboť on vysvobodí svůj lid z jeho hříchů. “ 22 To všechno se stalo, aby se splnilo, co řekl Hospodin ústy proroka: 23 ‚Hle, panna počne a porodí syna a dají mu jméno Immanuel,‘ to jest přeloženo ‚Bůh s námi‘.

Jak přijmout milost od samotného Boha? Vyznat víru v Ježíše Krista, přiznat Bohu, že jsme vinni v mnohém a činit pokání, a volat k Bohu - Bože, ve jménu JKrista, smiluje se nad námi. Bez pokoření vůči Bohu zůstáváme v jeho očích skutečně zločinci, jenž o tom neví. Mimochodem, během Vánoc si zazpívejte doma koledy, můžete použít doprovodný klavír s texty ze stránek http://koledy2019.wz.cz/ Pěkný adventní čas přeje MK.

Žádné komentáře:

Okomentovat