středa 28. prosince 2016

Špatně nastavené klapky u letadla

Přátelé, před pár dny spadlo v Soči letadlo. Spadlo krátce po odlepení se od země. Experti zjistili, že mělo špatně nastavené klapky na křídlech. Mířilo špičkou moc nahoru a nemělo na křídlech dostatek vztlaku. Zdá se, že to byla chyba pilotů, kteří buď
1) nezkontrolovali polohu klapek před startem, nebo
2) kontrolky poloh klapek jim lhaly, mysleli, že všechno je OK, ale nebylo.
Letadlo skončilo v moři, 92 lidiček zahynulo. Nebyly splněny podmínky bezpečného letu. Havárie měla svou příčinu a vypadá to tak, že smrt zavinili - piloti?.
Obecně platí, že člověk je nejen strůjcem svého štěstí, ale i strůjcem své tragédie, občas platíme i za ty druhé. I ten druhý může způsobit náš pád.
Bible mluví o lidském životě a ukazuje nám, jak doletět v životě do bezpečného cíle. Musíme mít správně nastavené klapky. Co je to? Pokud budeme brát smrtelně vážně Boha a jeho slovo zjevené v Bibli, doletíme do cíle. Mám však v tom svobodu - můžeme, ale také nemusíme respektovat Boží manuál pro náš život. Každá volba však přináší různé výsledky.
V 1. Listu Korintským v 18. kapitole Pavel napsal:
Slovo o kříži je bláznovstvím těm, kdo jsou na cestě k záhubě; nám, kteří jdeme ke spáse, je mocí Boží.
Kříž znamená Ježíšovo spasitelské dílo na kříži, které mnozí zpochybňují a tím uvádějí své klapky do smrtící polohy. Moc bych si přál, abyste se všichni čtenáři tohoto příspěvku zavrtali do studia Bible, na začátek části Nového zákona a moc prosili Boha, aby vám zjevil, o co vlastně v životě jde a kde se nacházíty vy. Mnozí z vás však zcela nepochybně letí bezpečně, protože nejenom že znají Boží manuál, ale také přemýšlejí a konají podle něho. Pro ty budiž tento příspěvek povzbuzením ve víře, víře, která je mocí Boží k naší záchraně či bezpečnému letu.

Žádné komentáře:

Okomentovat