úterý 4. prosince 2012

O adventních a vánočních symbolech

Přátelé, máte doma adventní věnec? Budete mít vánoční výzdobu? Máte rádi vánoční atmosféru?
Když někdy půjdete s někým milým na procházku a bude svítit sluníčko, zkuste se zkoncentrovat na jeho stín a přemýšlejte o tom, jaký je rozdíl mezi stínem a samotným objektem. Stačil by vám ke štěstí pouze JEHO/JEJÍ stín?
Všechny adventní a vánoční symboly včetně koled a duchovní hudby jsou stínem toho, s kým se můžeme doopravdy sejít. To setkání začíná okamžikem, kdy uvěříme příběhu o Ježíši a pozveme ho dál, do svých životů. Je to velký zázrak, ale u Boha je to možné. Je v tom velký příběh lásky k člověku, tj. i k tobě. Takže zkuste během adventu a během Vánoc směřovat svoji pozornost srdce ze stínů na skutečný objekt. Kdykoliv se začnete radovat a těšit ze stínů, vždycky pomyslete na to, jaké těšení by mohlo nastat, kdybyste se setkali s tím vzácnýn objektem, jenž ty stíny kolem způsobuje.

2 komentáře:

  1. Nejsem si jistá, zdali mohou být symboly srovnávány se stínem. Podle mě jsou symboly něco mnohem více. Něco, co přívádí - skrze než se dostáváme do větších hloubek. A kvalitní duchovní hudba smeřuje k probuzení smyslu - jakémusi naučení se číst Boží stopy, doteky v životě člověka. Se sdělením článku však musím souhlasit:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ps. Omlouvám se za gramatiku... a stydím se!

    OdpovědětVymazat